رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از آغاز برداشت شکوفههای بهارنارنج در استان خبر داد.
صالح محمدی روز سهشنبه اظهار کرد: برداشت شکوفههای بهارنارنج در ۱۱ هزار و ۳۵۰ هکتار از باغات مرکبات گیلان آغاز شدهاست.
وی بیان کرد: پیش بینی میشود افزون بر ۶۰۲ تن شکوفه بهارنارنج از باغات استان گیلان برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: شهرستانهای رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش مهمترین مناطق تولید شکوفههای بهارنارنج استان هستند.
اردیبهشت گیلان چنان با عطر شکوفههای بهار نارنج کوچه باغهای این سرزمین درهم آمیخته که حافظه گردشگری کشور نیز از عطر این موهبت بی بهره نمانده و با ثبت در فهرست آثار ملی جاودانه شده وموسم بزمش در صدر برنامه گردشگران فرهنگی نشسته است.
بزم شکوفههای بهارنارنج در گیلان
گلبرگهای ضخیم بهار نارنج، زبانهای شکل به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آنها حفرههای ترشحی اسانس را به روشنی میتوان دید، گلهای نارنج در ایران به نام بهار نارنج مشهور بوده که قسمت مهم موارد استفاده از آن است.
گلهای بهار نارنج در اردیبهشتماه شکفته میشوند، از این گلها برای تهیه مربا، عرق، دمنوش و شربت استفاده میشود، نارنج درختی به ارتفاع چهار تا ۶ متر همیشه سبز، بدون کرک با ساقهای دارای پوست تقریبا صاف متمایل به خاکستری؛ برگهای پایا ومتناوب با انتهای نوکدار و کنارههای دالبری به رنگ سبز تیره و براق است.
این گیاه بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمه گرم به خوبی رشد میکند، در اسپانیا، جنوب آمریکا، کالیفرنیا، برزیل، ایتالیا و همچنین در نقاطی از ایران چون استانهای گیلان، مازندران، گلستان و فارس رویش دارد و امروزه به طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت میشود.
شکوفه خوش عطر بهارنارنج، سرشار از ویتامینهای C و D است؛ آرامش اعصاب، روشن – مرطوب و نرم کردن پوست، درمان آفتاب سوختگی، تازه کردن هوا، بهبود خواب و آنتیاکسیدان قوی برخی از فواید شکوفههای خوش عطر بهار نارنج است که در قالب انواع دمنوش و عرقیجات مورد استفاده قرار میگیرد.
منبع: ایرنا